Bekijk het materiaal hier!

De eerste units (draftversie) zijn nu beschikbaar.

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. Deze publicatie geeft enkel de mening van de auteur weer en de Europese Commissie kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Projectnummer:
543336-LLP-1-2013-1-DE-KA2-KA2MP

ladyhearts1
TLCbanner2
TLCPackLOGORGBHandsOnly
llpflag136px
NLflagicon

Evenementen

De resultaten van het TLC-Pack project werden tijdens de slotseminarie van TLC-Pack op 20 april 2016 gepresenteerd.

Het evenement bracht Europese experten op het gebied van zorgverlening, taalverwerving en integratie samen in de stad Cham (Duitsland) en bood een platform voor discussie en uitwisseling van ideeën.

Dr. Hubert Zahnweh, het voormalige hoofd van de afdeling interne geneeskunde aan het ziekenhuis van Cham, sprak over de complexiteit van communicatie tussen verschillende professionals en communicatie met patiënten.

Peter Fleckenstein, het hoofd van de Gesundheitsakademie Ostbayern (GAO) en manager van Gesundheitsregion plus, lichtte het systeem toe van de beroepsopleiding voor zorgverleners in Duitsland en ging in op de vereiste vaardigheden die nodig zijn om te kunnen werken als zorgverlener.

Dr. Hans Rohrer, vertegenwoordiger van telc gGmbH, de toonaangevende organisatie in het leveren van taalcursussen en -testen in het Duits, sprak over het toenemende aantal zorgverleners uit het buitenland en het belang van specifiek en relevant les- en studiemateriaal voor het leren van een werkgerelateerde tweede taal op het gebied van zorg.

Het team van VHS Cham presenteerde het leerplatform van het TLC-Pack project. De Engelse versie werd als voorbeeld gebruikt bij de demonstratie van de structuur van het taalpakket.

Tijdens de rondetafelsessies werd verder ingegaan op de implementatie van TLC-Pack binnen de nationale context. De volgende thema’s kwamen onder andere aan bod: de inzet van TLC-Pack middelen op de werkplek, het opzetten van een taalbeleid op het werk en in het onderwijs, evenals het leren van talen in de zorgsector. Gedelegeerden bespraken de cursussen van TLC-Pack en hoe deze binnen hun respectievelijke context geïmplementeerd kunnen worden.

Materialen van het evenement kunt u vinden via deze link.

'Pack methodology' L-Pack2 and TLC Pack language learning package
Communication challenges facing modern medicine
Training of adult health care workers in Germany
Occupational specific language learning

item2